SAMSUN'DA BARAKADA BULUNAN BOMBA CEZAEVİNDEKİ ŞAHSA AİT 
13 Mayıs 2022 Cuma

Samsun'da barakada bulunan el yapımı bombanın sahibi, polisin yaptığı araştırma sonucu tespit edildi.

Samsun'un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'nde dün sabah saatlerinde meydana gelen olayda  kaybolan kedisini aramaya çıkan Hüseyin Tiryaki odunluk olarak kullanılan barakaya baktığı sırada dışı siyah naylon sarılı ve ucunda kablo olan bir cisim fark etti.

Olay yerinden ayrılıp işe giden Tiryaki, bir süre sonra paketin bomba olma ihtimali aklına gelince durumu polise bildirdi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda   söz konusu el yapımı patlayıcının asayişe müessir suçlardan kaydı olan ve Samsun T Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan bir vatandaşa ait olduğunu tespit etti.

Soruşturmanın Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından devam ettiği öğrenildi.

ARŞİV