Türkiye'de trafiğe kayıtlı 13 milyon 747 bin 672 adet araç bulunmakta ,bu da milyonlarca sigorta poliçesi demek.
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren haber geldi. Trafik sigortasında sistem değişiyor. Fiyat kademelerine iki basamak daha eklendi ve 'Çok riskli sürücülere yüzde 200 zam yapılacak. 'Çok iyi sürücüler' ise yüzde 50 indirim alacak.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yaptığı açıklamada trafik sigortasında yeni dönemi duyurdu. Trafik sicil belgesi talepleri onaylanırsa sürücülerin trafik sigortası poliçelerinde sistemin değişeceğini açıkladı.
Şu an trafik sigortası indirimleri ya da zamları 7 kategoride belirleniyor. Buna 2 kategori daha eklenecek. En düşük basamakta "çok riskli sürücüler" yer alacak ve poliçelerine yüzde 200 zam yapılacak.
Kaza yapmayan sürücüler için ise en üstte "çok iyi sürücüler" basamağı açılacak. Bu sürücülerin poliçelerinde ise yüzde 50 indirime gidilecek. Düzenlemenin ocak ya da şubat ayında başlaması bekleniyor.
Trafik sigortasının yeni yılda, döviz kuru, yedek parça fiyatlarının artması ve asgari ücret zammı ile yüzde 70’e yakın zamlanması bekleniyor. Kaskoda ise yüzde 50 ile yüzde 100 arasında prim artışı olabileceği ifade ediliyor.
Haber:Sezgin ATİK
Kamera:Cem GÜNGÖRMÜŞ